vrijdag 4 mei 2012

Linux heeft geen Steve Jobs

In mijn wereld heerst Windows. Of het nu gaat om laptops of desktops, Windows lijkt onvermijdelijk. De overgang van Windows XP naar Windows Vista naar Windows 7 levert geen problemen op men neemt de leercurve als vanzelfsprekend en koopt met de nieuwe computer ook een nieuwe printer omdat de nieuwe Windows de oude printer jammer genoeg niet meer ondersteunt.

Maar dan komt de i-pad, hij wordt met veel lawaai geïntroduceerd en ik moet zeggen Steve Jobs heeft een voortreffelijk werk gedaan. De overgang van Windows 7 naar de i-pad levert geen probleem, men neemt net als bij de overgang van de ene Windows naar de volgende de leercurve voor lief.

Maar dan de overgang naar Linux (bijv Ubuntu). Plotseling blijkt de leercurve een geweldige handicap. Het blijkt praktisch onmogelijk mensen er ook maar naar te laten kijken. En dat ondanks (vergeleken met Windows 7): het besturingssysteem goedkoper is, de installatie sneller verloopt, de oude printer wordt ondersteund, de applicaties gratis. Ubuntu mist een Steve Jobs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten